Όλα είναι δρόμος(;)

Αέναη αναζήτηση ή αλλιώς το νόημα της ζωής.

Το να βγεις στο δρόμο από μόνο του, το να ξεκινήσεις να αποζητάς τα νοήματα σε όλα αυτά που κάνεις εκτός δρόμου, σε οδηγούν στο να συνειδητοποιήσεις ότι τελικά το νόημα ΕΙΝΑΙ ο δρόμος. Όλα αυτά για τα οποία ζητάς απαντήσεις, όλα αυτά τα οποία θεωρείς δεδομένα και “ορθά”, η κανονικότητα έξωθεν επιβαλλόμενη από κοινωνίες με διαστρεβλωμένες απόψεις περί σωστού, λάθους, αρετής και λοιπών συναφών εννοιών, όλα αυτά που αποτελούν το “εκτός δρόμου” όπως το ονομάζουν είναι απλά ένα πέπλο συγκάλυψης του δρόμου.
Πράγματα που είναι “σωστά” και “κανονικά” πράγματα που απαντάνε στη δίψα σου για να βγεις στο δρόμο, και σε αναγκάζουν να μένεις καθηλωμένος στην κανονικότητα μιας και βρίσκεις της απαντήσεις έτοιμες και φορεμένες από πολλούς.

Γιατί όμως ακόμα σε τρώει ο δρόμος μέσα σου; Γιατί συνεχίζεις να ψάχνεις τη διέξοδο; Είναι οι αρχές τις κανονικότητας λάθος ή μήπως η εφαρμογή τους; Έχει άραγε αξία το να είσαι κανονικός ή μόνο ο δρόμος έχει αξία; Και τελικά πότε τελειώνει ο δρόμος; Τελειώνει; Η μήπως η ολοκλήρωση έρχεται μέσα από τη συνειδητοποίηση ότι απλώς υπάρχει ο δρόμος;

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s