Χαμόγελο ρεφενέ.

Μας έφεραν προχθές στο σπίτι ένα δώρο. Είχαν έρθει κάτι φίλοι, έτσι για να πιούμε λίγο κρασί και να μοιράστούμε λίγο ζωή. Ήρθαν με τις μηχανές τους, και γέμισε το σαλόνι με χιλιόμετρα, με κάπνα και λάδια. Βρόντηξε ο τόπος από τα γέλια, σχεδόν έκοβες την επαφή με το μαχαίρι. Μάλλον νιώσαμε για λίγο άνθρωποι, αυτό θα φταίει.

Καθώς ερχόντουσαν, φέρναν κομμάτι κομμάτι ένα χαμόγελο. Αλλός λίγο χείλια, άλλος τα δόντια, μια κοπελιά δυο ρυτίδες, που τις είχε και την άγχωναν κι όλας.
Όλοι έφεραν και από λίγο, χαμόγελο ρεφενέ γιατί αλλιώς δε βγαίνει. Είναι και οι εποχές δύσκολες, καταλαβαίνεις πως πάει, μη τα ξαναλέω.

Το έφεραν λοιπόν και όσο είμασταν εκεί, μαζί, αυτό  σα να μεγάλωνε. Αντί να ελαττώνεται όσο το χρησιμοποιούσαμε, αυτό μεγάλωνε, ώσπου στο τέλος έγινε τεράστιο και κάλυψε το σαλόνι και τα πάντα μέχρι που δεν έμεινε χώρος για τίποτα άλλο, και όλα έγιναν χαμόγελο.

Ύστερα ήρθε το βράδυ, οι φίλοι καβάλησαν τις μηχανές και έφυγαν, τα πιάτα πλύθηκαν και όλα επέστρεψαν στη θέση τους.
Μόνο όταν τελείωσαν πια αυτές οι δουλειές και γυρίσαμε το κεφάλι προς τα εκεί, είδαμε πως και το χαμόγελο είχε πεθάνει πια και στη θέση του φύτρωνε μια τηλεόραση.

Advertisements

2 σκέψεις σχετικά με το “Χαμόγελο ρεφενέ.

    1. Ναι, δεν είναι δύσκολο να το καταλάβεις, αν έχεις φίλους γύρω σου. Ξεχνάμε με όλα αυτά τα μέσα και την επικαιρότητα να ζούμε τα απλά. Όσο για τις τηλεοράσεις, όσο μένουν κλειστές, ανθίζουν οι παρέες.
      Ευχαριστώ για το σχόλιο!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s